Sverigedemokraterna visar sitt sanna jagSD vill gärna ge en bild av att de bryr sig om den lilla människan utan makt, att de ser faran med religion och att de bryr sig om riktiga värden såsom medmänsklighet och trygghet. Inget kunde vara mer fel.

SD är motståndare till religiös påverkan av samhället, politiken och vardagen sålänge religionen är Islam, men när det kommer till kristendom så är de mer än öppna för att låta "riktiga svenska kristna" värderingar få mer utrymme. Inte för att jag vet vad det exakt innebär annat än att de drömmer om dåtidens barn i bullerbyn samhällen. Men för en tänkande människa borde det vara lika illa. En teokrati är en teokrati oavsett styrande religion. Nu tycker ju inte jag att Islam har påverkat Sverige någonting i egentlig mening. Men även om Islam hade gjort sett ser inte jag det som ett större/mindre problem än att kristendom hade gjort det. Men det finns en skillnad. Kristendom påverkar på riktigt. Lyckligvis har vi i Sverige lyckats hålla religionen till en privatsak. Makten är begränsad. Och så ska det fortsätta.

Finns de där "farliga" muslimerna som SD pratar om då? Well, både ja och nej. Om de menar att det finns muslimer med åsikter som att USA är satan och västvärldens sätt att leva på är förskräckligt så har de rätt. Sådana muslimer finns. Men finns det muslimer med dessa åsikter som tar till handlingar som är farliga för samhället? Nej, inte fler än det finns kristna som tar till handlingar som är farliga för samhället. De flesta sitter och spottar ur sig sina åsikter vid köksbordet och sen är det inte mer med det. Dvs, de är som svenskar i övrigt.

Men vad är det SD egentligen vill? Byta ut alla matställen med utländsk mat och personal till kålpudding serveringar? Tvinga alla byta ut kebaben mot en korv med bröd? Tvinga alla med icke-svenskt beteende att gå till psykolog för beteendebyte? Jag bara frågar. Det hela ter sig rätt löjligt. Alla folkhemsdrömmar de går och bär på som de vill förverkliga är, inte utopier för det vore att glorifiera det, men omöjliga. Vi är 9 miljoner individer i det här landet och jag kan lova att det även finns "riktiga" svenskar som inte passar in i deras beteendemall. Dessutom bär dom flesta på drömmar som går i stick och stäv med deras. Målet för ett parti kan aldrig vara att förverkliga sina egna egoistiska drömmar utan målet ska vara att ge verktyg till medborgarna att förverkliga sina egna drömmar. Och det, det är inget SD vill. 

Kommentarer
Postat av: FM

Bra skrivet David. Du har mycket rätt i det du skriver.

2009-10-20 @ 12:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0