New age, politik och religion

Jag skriver inte här så ofta men nu är det dags igen. Det finns nämligen saker att säga.

I helgen är det "hälsomässa" i Stockholm med temat "kropp och själ". Man borde kalla det för vad det är. Samlingsplats för irrationella spånhuvuden med för mycket fritid och för liten hjärna. Det krävs inte mycket research på deras hemsida för att förstå vad det handlar om. Det är Kinesiologi, aurafoto och kraniosakral behandling. Det är jordstrålning, zonterapi och andlig kirurgi. Det är trams, trams och trams. Se själva: http://www.harmoniexpo.com/massprogram.htm 

Ni kanske tycker jag är hård nu. Ni kanske tycker att jag ska ha ett mer öppet sinne för alternativa tankegångar som går utanför vår "rationella box"? Ursäkta, men öppet sinne betyder inte att man ska tro på allt som det inte finns bra anledningar till att tro. Att ha öppet sinne betyder att man är öppen för att ta in bevis, tolka bevisen och sen dra den slutsats som är mest underbyggd. I dessa fall är slutsatsen densamma. Inget av det som kommer visas på mässan har de effekter de påstås ha. Det är således skitsnack. Och varför ska man ge skitsnack respekt? Om ni inte hört talas om begreppen på hemsidan eller de jag tagit upp så rekommenderar jag er att googla eller bara besöka wikipedia eller www.vof/forum. Där får ni svar.

Och så har vi politiken. Det är aktuellt nu. Både här hemma i Sverige och i USA. Här hemma håller Mona Sahlin att skjuta socialdemokratin i foten och i USA kämpar en religiös dåre tillsammans med en frankensteinkopia för att besegra Obama. 

Mona Sahlin är socialdemokraternas genom tiderna sämsta partiledare. Hon fick den posten för att hon är kvinna. Påstår ni något annat ljuger ni. Hon har ingen sakkunskap, är inte en speciellt bra talare och är dålig på att samla styrkorna inom partiet. Dessutom har hon lika många fiender som vänner. Skulle en man blivit vald under sådana premisser? Tveksamt. Att hon därtill inte har en högre utbildning utan formad av sitt liv inom partipolitiken är bara skrämmande. Jag kan bara hoppas sakfrågorna vinner och att socialdemokraterna lyckas ta tillbaka makten TROTS Mona. Sedan fattar jag inte rädslan för Vänsterpartiet. De allra flesta som röstar på S gör det för att de har vänsteråsikter inom en eller flera frågor. Att då helt strunta i det som parti är respektlöst. Vänstern kan man tycka vad man vill om, men den stigmatiseringen som sker av dem är bara löjlig. De framställs som farliga för Sverige och att de inte tar ekonomiskt ansvar för att de är emot budgettaket.

Vad är då budgettak för nåt? Det är det belopp man kommer överens om i början av året som man ska förhålla sig till i sina politiska satsningar. Det Vänsterpartiet nu vill är att om förutsättningarna ändras, t ex om man i mitten av året upptäckter att man fått in 500 miljoner mer än man från början trodde, ska kunna anpassa sitt budgettak. Dvs, i detta fall utöka det. Låter det oansvarigt? Det tycker inte jag, Att inte anpassa budgettaket är tvärtom dumt. Det är som om jag som privatperson bestämmer: "Jag ska köpa en bil för max 100.000kr" och sen på vägen till affären vinner 10 miljoner och trots detta står kvar med mitt maxbelopp. Låter det smart?

I USA går valkampanjen vidare och man kan egentligen bara gråta. Man har en republikan i Sarah Palin som inte kan nämna en tidning hon läser utan glider på frågan, man har en John Mcain med en krigsskada som överdrivs för att verka som en hjälte och man har en svart kandidat som får ta skott för att han har muslimsk pappa. Om man dessutom tar hänsyn till att samtliga tävlar i att verka mest troende och vem som kan tacka gud bäst och mest så förstår man hur illa ställt det är med USA.

I veckan kunde man i TV4 se Göran Rosenbergs repotage se hur illa ställt det är med USA. Broar rasar, vattenledningar är gjorda av bly och det finns hela städer utan fungerande vattensystem utan som får förlita sig på flaskvatten. Låter det som ett I-land eller U-land? I Californien, som om det vore ett land skulle varit ett av världens rikaste, har så stora problem att par kommuner gått i konkurs. Slutsatsen är att intäkterna till land, stat och kommuner måste öka markant i USA så att det kan göras offentliga satsningar. Men tror ni amerikanerna vill öka betala mer i skatt så det kan bli verklighet? Icke sa nicke. Att införa fungerande kollektivtrafik, infrastruktur och allmän sjukvård ses som socialism och kommunism. Så illa är det.  USA går en lång väg till mötes, oavsett vem som vinner valet.

Men så har vi väljarna. På youtube kan man se en kvinna som röstar på Mcain för att jesus säger till henne att det är rätt. På frågan om hur man ska lösa alla samhällsproblem säger hon bara att man ska be att gud löser dem. Jag blir inte förvånad, men jag blir rädd. Ett av världens mäktigaste länder styrs av religiösa dårfinkar med rösträtt. I 8 år har vi dessutom haft en sådan dårfink i Vita Huset. Jag kan bara hoppas Obama ljuger om sin tro för att ha chansen att vinna valet. 4 år till med religiösa underbyggda politiska beslut kan inte sluta väl.

RSS 2.0