DNA tester kan avgöra "svenskhet"?

Det tror iallafall Svenskarnas Parti jag pratade om i inlägget nedan.
I en artikel i expressen http://gt.expressen.se/nyheter/1.2146767/daniel-hoglund-dna-tester-ska-fa-avgora-vem-som-ar-svensk meddelar Höglund detta.

Vill inte göra honom besviken. Men om vi gör ett DNA-test på Höglund kommer han se att hans ättlingar är afrikaner. Precis som alla andras. Vi har, som jag tidigare sagt, alla samma ättlingar. Kan inte någon lära Daniel läsa? För han kan uppenbarligen inte det. För tror man att man kan se "svenskhet" enkelt med ett litet DNA-test är man inte bara okunnig. Man är dum i huvudet. Kanske kommer som en nyhet för herr Höglund men gränser är mänskliga påfund.


"Sverigedemokraterna har sålt ut sina ideal..."

Blev du förskräckt valdagen den 19 september för att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen? Då undrar jag vad du skulle känna om dessa rackare jag nu ska berätta om kom in i riksdagen.

Jag tillbringar ganska mycket tid på olika nätforum och vet att rasismen är utbredd i vissa kretsar så det som står i deras partiprogram är ingen överraskning. Däremot är det tragiskt och intellektuella lågvattenmärken som uppradas. Jag pratar om Svenskarnas Parti. Eller SvP som de förkortar sig. Det är dom som tycker Sverigedemokraterna sålt ut sina ideal.
Du hittar dom på www.svenskarnasparti.se

Det är det gamla vanliga. Samma gamla paroll som gäller. Sverige åt svenskarna. Inte vem som helst ska få bli svensk medborgare i SvP:s Sverige. Om detta skriver dom: "Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."

Ni med lite kunskap i mänsklig genetik ser flera problem på en gång. Det första är att alla människor världen över har samma genetiska arv. Vi alla härstämmar från samma ättlingar. Så vad menar dom egentligen? Troligen menar dom inte alls genetik ur strikt vetenskapligt perspektiv som man brukar använda begreppet utan de menar troligen att de med släkt (hur långt bak får man gå kan man fråga sig) som är födda i Norden/Sverige är de som har "rätt" genetik för att få bli medborgare i Sverige. Det hela är pannkaka.

Ett annat problem är ju deras prat om det "kulturella arvet". För det första ärver man inte kultur som man ärver gener. Man kan både ta till sig och förkasta en kultur även om man fötts in i den. För det andra så är inte kultur något du kan ta en stillbild på i tiden och sen hävda att denna stilbild är den "äkta" svenska kulturen som vi för alltid ska leva efter. Det funkar inte så. Kultur är ett levande fenomen som ständigt går igenom evolution. Små, små gradvisa förändringar sker ständigt i alla kulturer. Och de kulturer som vill låsa in sig från yttre påverkan brukar gå mot en snabb och säker död.

Men inget av detta har SvP kunskap om. Istället utvecklar dom denna tanke med orden "Svenskarnas parti förespråkar därför en avveckling av den mångkultur som genomsyrar dagens samhälle och som otvivelaktigt leder såväl svenskarna som det svenska samhället i fördärvet. Detta innebär att endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap i Sverige för att kunna tas upp av samhället och bli en del av den svenska identiteten."

Genetiskt lika säger dom. Hm, får man fråga vems genetik som alla andra ska vara lika? Eller tror SvP att man kan kolla en persons DNA och avgöra var man kommer ifrån? "Aha, här ser jag DNA koden ATGC...det är en svensk!". Tror ni verkligen det går till så?
 

Oj, bloggen lever!

Ha! Ni trodde jag försvunnit? Inte så konstigt då jag inte skrivit på länge. Men nu tänkte jag göra ett försök att göra den här bloggen levande igen. Ni hänger väl på?

Häng med så Aschberg säger.

RSS 2.0