Sexköpslagen är en katastrof

Nu svär jag i den kyrka som kallas Sverige rätt rejält, men det är dags att någon gör det och tar hål på den ballong som blåsts upp av pretentiösa feministiska kulturarbetare med världsbild lika nyanserad som svart asfalt.

Så här är det. Sexköpslagen är en lag gjord för att blidka dessa människor som hatar tanken på att man kan ha sex för pengar. Så enkelt är det. Felet med prostitution är inte knarkproblemen, tvingandet eller att folk mår dåligt (som dessutom är mycket mindre än vad folk tror) som de gärna hänvisar till. Det är sex för pengar som de per definition tycker är fel som är anledningen till motståndet. Ett bevis för detta är att de 1) är emot sex för pengar även om 100% av alla inblandande skulle göra det frivilligt och 2) De vill inte förbjuda köp av tjänster från andra yrkesgrupper där olycka, knark och lidande är förekommande. Dvs, det är just sex för pengar de är emot.

Ett klassiskt knep är att blanda ihop sex för pengar med trafficking. Allt dras över samma linje. Men detta innehåller flera fel. Dels är den stora delen av trafficking inte del av sexindustrin utan innebär helt "vanliga" jobb som snickare och tivoliarbetare. Dessutom är problemet med trafficking inte att folk har sex för pengar utan att de är lurade och tvingade till det. Dvs, det är tvånget som är fel oavsett vad du är tvingad till att göra. Försvinner tvånget försvinner den moraliska grunden för att mena att något är fel. Den här slutsatsen vill inte sexköpslagivrare dra då den leder till att man måste acceptera den prostitution som sker frivilligt mellan vuxna människor.

Finns då dessa frivilligt vuxna människor som säljer sex? Ja, självklart. Du behöver bara surfa på nätet i fem minuter innan du hittar helt vanliga svenska tjejer som styr sig själva och som valt att ibland sälja sex. Och åker du utomlands finns flera länder med helt lagliga bordeller där landet har full kolla på vilka som arbetar med sex och vilka som inte gör det. I Sverige har vi inte en susning. Men problemet är att Sverige väljer att bortse från den yrkesgrupp de säger sig försvara. Åsikter från de prostituerade själva som i 99% av fallen inte går ihop med de slutsatser svenska politiker dragit bortser man helt enkelt ifrån med motiveringen att de prostituerade inte vet bättre. Man omyndigförklarar dom.

Mitt råd är att ni som är emot prostitution faktiskt går ut och pratar med den yrkesgrupp ni säger ni vill göra det bättre för. Åk till en bordell, prata med tjejerna och lyssna på deras historier. Jag har gjort det och jag lovar. Jag har sett mer olyckliga arbetare på vilket kontor som helst och det gemensamma för alla jag pratat med är att de inte fattar hur motståndarna tänker. För ärligt talat. Vilken rätt har du att tvinga andra människor leva efter din egen moral? Du kanske aldrig skulle kunna tänka dig sälja eller köpa sex men betyder det att du får tvinga andra med annan syn på saken att leva efter just din åsikt? Självklart inte. Det enda rätta är att låta alla människor få göra som de vill sålänge ingen skadas.

Alla är vi emot trafficking och det lidande det kan innebära för tusentals människor och det finns inget land i världen där trafficking är lagligt och det är självklart bra. Men om vuxna människor som av någon anledning helt frivilligt vill syssla med sexuella tjänster så ska de naturligtvis få göra det. All sex som sker frivilligt mellan vuxna människor måste vara okej. Ingen annan, inte staten, inte du eller jag, ska få bestämma vilka anledningar till sex som är godkända. Vill man ha sex med nån för att man är kär, eller kåt, eller för att jävlas, för pengar, för att va snäll eller för vilka anledning som helst så ska man få ha det. Ingen har någon rätt att bestämma över någon annan om varför man har sex med någon. Det om något är inte moraliskt försvarsbart. Och du kan ju fråga dig själv. Var har staten mest koll på sexarbetarnas situation. Det land som vet vilka dessa är eller det land som inte har någon koll? Jag bara frågar.

RSS 2.0